FilmnyheterSpelnyheter

Activision stämmer West, Zampella och EA på $400 miljoner

Activision har begärt 400 miljoner dollar av Electronic Arts och Infinity Ward-avhopparna Jason West (till vänster) och Vince Zampella för kontraktsbrott.

Enligt Associated Press har Activision lagt till Electronic Arts i den ursprungliga stämningen för att företaget anställde duon och lät dem grunda Respawn Entertainment strax efter att de hade lämnat Call of Duty: Modern Warfare 2-utvecklaren Infinity Ward i början av mars i år.

Diskussioner mellan EA och West och Zampella ska ha påbörjats redan i juli 2009, enligt uppgifter. I augusti 2009 ska Jason West och Vince Zampella ha hämtats upp i ett privat jetflygplan och åkt för att träffa John Riccitiello, verkställande direktör för Electronic Arts. Då var det fortfarande två år kvar innan deras kontrakt med Activision gick ut.

I april 2010, strax efter att duon lämnade Infinity Ward, grundade de en ny spelstudio vid namn Respawn Entertainment hos Electronic Arts, och under de närmaste månaderna lämnade över 40 Infinity Ward-anställda sin gamla studio för att göra West och Zampella sällskap.

Jason West och Vince Zampella har tidigare stämt Activision på 36 miljoner dollar för obetalda bonusar till Infinity Wards anställda.

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer aldrig att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade med *.

*
*

eller

Alla bilder och filmklipp på Spelnyheter.nu tillhör respektive ägare.
En hemsida av Anders Norén.