FilmnyheterSpelnyheter

Åldersgränserna i Australien kan ändras

Australiens regering har godkänt ett förslag som kan komma att innebära att landet får en mature-åldersgräns (18+) för spel, som resten av den civiliserade världen.

Australiens högsta åldersgräns för spel har tidigare varit 15+. Spel som har ansetts vara för våldsamma för den åldersgränsen, som Aliens vs. Predator, har förbjudits från att säljas i landet. Vissa utvecklare, som Valve med Left 4 Dead 2, har valt att göra censurerade versioner av sina spel för att få tillstånd att släppa dem.

Regeringen måste komma överens med representanter för de olika regionerna i Australien för att förändringen ska kunna genomföras, men i dagsläget verkar det som att den nya åldersgränsen kommer att bli verklighet. Anledningen till förändringen är dock inte att regeringen är rädd för att vuxna australienska spelare ska gå miste om våldsamma spel.

Brendan O’ Connor, minister för inrikesaffärer, förklarade i en intervju med News.com.au att den högre åldersgränsen är nödvändig då spel som egentligen borde ha haft en 18-årsgräns har släppts med 15-årsgränsen.

”Over time, we’ve allowed games to get into the hands of 15-year-olds that would not have been available in comparable countries; that should not have happened,” sade han.

Left 4 Dead 2 togs upp som ett exempel; tydligen har nämnden som ansvarar för åldersgränser i Australien fått 17 klagomål på att den censurerade versionen av Valves förstapersonsskjutare inte skiljer sig från den vanliga versionen. Man kan undra hur många som har hört av sig för att klaga på att Valve tvingades censurera spelet.

Enligt Brendan O’ Connor kommer spel som redan har förbjudits i landet inte få tillstånd att släppas under den nya 18-årsgränsen, om den beviljas. Inget Shellshock 2: Blood Trails eller Risen för Australien, alltså.

En Trackback

  1. By Roliga spel där man kan vinna pengar | Nukem on 9 augusti 2011 at 20:40

    […] Åldersgränserna i Australien kan ändras […]

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer aldrig att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade med *.

*
*

eller

Alla bilder och filmklipp på Spelnyheter.nu tillhör respektive ägare.
En hemsida av Anders Norén.