FilmnyheterSpelnyheter

Nytt världsrekord slaget i Donkey Kong – igen

Den hett eftertraktade världsmästartiteln i arkadspelet Donkey Kong har bytt ägare ännu en gång, och tillhör nu åter Hank Chien från New York.

Under större delen av december månad tvingades Hank Chien hålla sig inomhus på grund av kraftiga snöstormar, och Chien passade då på att försöka ta tillbaka världsrekordet i arkadspelet, som han förlorade till Billy Mitchell förra året. Chien lyckades uppnå 1 068 000 poäng innan spelets kill screen dök upp. Det har Twin Galaxies, organisationen ansvarig för spelrelaterade rekord, tillkännagivit via ett pressmeddelande.

Kampen om världsrekordet i Donkey Kong dokumenterades av den prisbelönta dokumentären The King of Kong från 2008, som visade hur Steve Wiebe och Billy Mitchell slogs om rekordet. Wiebe och Mitchell kommer att slåss om rekordet igen så snart som den här helgen, då de möts på ett event i Chicago. Alla tre kommer att träffas i New Jersey i mars för ytterligare en tävling.

The King of Kong visade hur Steve Wiebe, efter att ha fått sitt första, videoinspelade resultat bortdömt, tog världsrekordet i Donkey Kong på en arkadspelstävling – bara för att förlora det till Billy Mitchell några timmar senare. Mitchell förlorade rekordet till Hank Chien i mars förra året, men tog tillbaka det några månader senare. Strax därpå gjorde Steve Wiebe comeback och slog ett nytt världsrekord, som nu alltså har blivit slaget av Hank Chien.

Huruvida Mitchell och Wiebe lyckas ta tillbaka rekordet ännu en gång får vi alltså veta i slutet av den här veckan.

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer aldrig att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade med *.

*
*

eller

Alla bilder och filmklipp på Spelnyheter.nu tillhör respektive ägare.
En hemsida av Anders Norén.