FilmnyheterSpelnyheter

Recensioner: Donkey Kong Country Returns

För första gången den här konsolgenerationen är allas vår favoritapa Donkey Kong tillbaka i ett eget spel. Och baserat på kritikernas recensioner verkar det vara en välkommen återkomst.

Sidoscrollaren har, med få undantag, hyllats av den svenska kritikerkåren. Du hittar en lista över recensionerna av Donkey Kong Country Returns nedan, tillsammans med ett kort citat och respektive recensions betyg.

Hojta till i kommentarerna om vi har missat någon recension.

Eurogamer – 10/10

”Donkey Kong Country Returns tar hem full pott för att det aldrig lämnat ursprungskonceptet och förstört helheten med saker som inte hör dit. Nyskapande i spelbranschen behövs – men det behövs också utvecklare som förstår hur man håller liv i ett koncept.”

Digital Life – 9/10

”Samtidigt är Donkey Kong Country Returns ett helt nytt spel, fullsmockat med så mycket fantasi och uppfinningsrikedom att jag häpnar mest hela tiden. I ett ögonblick rider jag på en val till skön calypsomusik för att i nästa manövrera en raketbestyckad tunna. Utvecklarna har haft roligt när de byggt spelet, och det märks.”

Gamereactor – 8/10

”Det är hursomhelst mycket glädjande att se gamle Kong i farten igen och Retro har gjort ett toppenjobb med att återuppliva primaten. Åttan är stark, och återigen får vi bevis på att tvådimensionella plattformsspel är allt annat än bara mossig retro: i det här fallet är det tvärtom grönskande aktuellt.”

Gameplayer – 8/10

”Donkey Kong Country Returns är alltså en lyckad titel, den bevisar att Retro Studios kan annat än Metroid Prime, den bevisar att Donkey Kong fortfarande lever (utan pacemaker) och den bevisar att Nintendo inte glömt sina riktiga fans. Tack och lov.”

Level 7 – 8/10

”Letar ni efter ett bra plattformsspel till Wii har ni hittat rätt. Country Returns är väldigt välgjort och det är bara synd att Nintendo envisas med att vi ska skaka kontrollen för att få saker att hända. Det är en märklig ny vändning från ett företag som haft exakt kontroll som sitt ledord under tidigare generationer. Förutom det är Country Returns väldigt lätt att rekommendera.”

Aftonbladet – 4/5

”De har gjort precis som Nintendo har bett dem att göra. De har återskapat ”Donkey Kong country” i all sin prakt, lagt fokus på nostalgikänslor genom att återanvända musikstycken och miljödesign, och dessutom passat på att göra det rent tekniskt snyggaste Wii-spelet någonsin.”

Göteborgs-Posten – 4/5

”Donkey Kong Country Returns är kanske inte lika strålande som Super Mario Galaxy 1 och 2, men det är inte långt ifrån. Stora, svåra banor med både problemlösning och snabbspringande och en kontroll som aldrig står i vägen för framgång. Köp det och du har att göra hela jullovet, jag lovar.”

Hype – 4/5

”Donkey Kongs äventyr är utmanande och belönande på ett sätt som Marios vänner aldrig riktigt nådde upp till. Därför hör Donkey Kong Country Returns hemma bland de bästa plattformspelen på Wii. Ett solklart köp för alla åldrar, speciellt för er som räddade apornas bananer redan 1994 och vill höra nya versioner av i princip varenda låt från det spelet.”

PowerGamer – 4/5

”Donkey Kong Country: Returns kanske inte når upp till samma nivå som Super Mario, men har ingen som helst anledning till att stå i skuggan. Tillsammans med en vän kan du ta dig an ett av de absolut svåraste spelen till Wii samtidigt som ni har kul hela vägen.”

Skillpoint – 4/5

”Tunnor exploderar, statyer rasar, gruvvagnar rullar och ja, plattformar försvinner i ett tempo som kräver både reflexer och ren rotinlärning. Det rör sig inte om någon helt omöjlig “I Wanna Be The Guy”-liknande kukspark, men det finns passager som väcker samma magiska “trial and error”-ilska som Mega Man 9 gjorde häromåret.”

FZ – 3/5

”Med över 60 nivåer, mängder av hemligheter och bonusgrejer att samla och en rent djävulsk svårighetsgrad (oroa dig inte, in-game-hjälp finns för lillasyster) så är det här ett plattformsäventyr som ger en hel del valuta för slantarna. Vore det inte för det omotiverade viftandet hade det kunnat bli en riktig klassiker.”

Snittbetyg: 8,1/10

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer aldrig att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade med *.

*
*

eller

Alla bilder och filmklipp på Spelnyheter.nu tillhör respektive ägare.
En hemsida av Anders Norén.