FilmnyheterSpelnyheter

Rykte: PS3 att få serial-system

En källa nära till PS3-Sense hävdar att Sony planerar att implementera ett seriekod-system snarlikt det som används för spel på datorer.

Enligt PS3-Senses källor är det Sonys sätt att sätta stopp för den utveckling som hackern GeoHot påbörjade när han publicerade säkerhetsnycklarna för PlayStation 3, som så småningom kommer att låta illsinta spelare att spela illegalt nedladdade versioner av PlayStation 3-spel.

Varje butiksexemplar av ett PlayStation 3-spel kommer att innehålla en unik kod som man kan användas upp till fyra gånger innan den blir värdelös. Om systemet verkligen implementeras kommer det att ha två effekter: Piratkopieringen av PS3-spel stoppas i startgroparna, och GameStop och Gamefly, vars största inkomstkällor är begagnade spel, kommer att skrika högt. Spel som släpptes innan systemet implementerades kommer dock att fungera precis som förut.

Man kan alltid hoppas att Sony väljer att kommentera ryktet, men känner jag företaget rätt kommer de att svara ”Vi kommenterar inte rykten och spekulationer”.

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer aldrig att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade med *.

*
*

eller

Alla bilder och filmklipp på Spelnyheter.nu tillhör respektive ägare.
En hemsida av Anders Norén.