FilmnyheterSpelnyheter

Rykte: Så hög upplösning har iPad 2

Det verkar som att den beryktade Apple-surfplattan iPad 2 kommer att ha betydligt högre bildupplösning än sin föregångare.

MacRumors har grävt runt i bilderna inkluderade i version 1.1 av iPad-versionen av iBooks, och av en slump upptäckte de att appen innehåller en högupplöst version av dess ikon.

Ikonen är dubbelt så stor som standardikonen för iPad-appen, och senare upptäckte Rafeed att ett trätextur i appen också har en version med dubbel upplösning – 1536×800 pixlar istället för 768×400 pixlar i den vanliga iPad-versionen av appen. Apple har sedan detta avslöjade släppt en ny version av iBooks, som plockar bort de högupplösta bilderna från appen.

Bilderna antyder att iPad 2 kommer att ha dubbelt så hög upplösning som föregångaren – 2048×1536 pixlar istället för 1024×768 pixlar – vilket placerar dess upplösning på 260p. iPhone 4 har en upplösning på 300p. Den nya upplösningen kvalificerar enhetens bild för Retina-klass, då man inte kommer att kunna urskilja enskilda pixlar med det mänskliga ögat.

Tidigare rykten har gjort gällande att iPad 2 också kommer att ha en kraftiga grafikprocessor, vilket skulle krävas om de dubblade skärmens upplösning.

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer aldrig att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade med *.

*
*

eller

Alla bilder och filmklipp på Spelnyheter.nu tillhör respektive ägare.
En hemsida av Anders Norén.