FilmnyheterSpelnyheter

Rykte: Sledgehammer och Infinity Ward utvecklar MW3

Enligt LA Times har Activision gett Sledgehammer Games i uppgift att utveckla Call of Duty: Modern Warfare 3 tillsammans med Infinity Ward.

Informationen ska komma från “people familiar with the situation,” och enligt dem är spelet, som ännu inte har tillkännagivits av Activision, en bra bit in i utvecklingen och förväntas släppas i november i år.

Enligt dagstidningen delar Infinity Ward och Sledgehammer Games lika på ansvaret för enspelarkampanjen, medan Singularity-studion Raven Software utvecklar spelets multiplayerläge. Det förekom ett rykte som hävdade att Raven jobbade på ett projekt relaterat till Call of Duty-serien för ett par veckor sedan.

LA Times källor påstår även att Sledgehammer Games spin-off-titel i Call of Duty-serien har lagts på is under tiden de hjälper Infinity Ward med Call of Duty: Modern Warfare 3. Infinity Ward skulle ursprungligen ha utvecklat Modern Warfare 3 själva, men när Vince Zampella, Jason West och i princip hela studion lämnade sina jobb för att starta Respawn Entertainment hos Electronic Arts tvingades de ta hjälp av Sledgehammer för att kunna bli klara i tid.

För någon vecka sedan publicerade Activision en jobbannons i vilken de sökte efter en community manager som skulle kunna hjälpa till med att “build and drive the studio community management effort for Sledgehammer and the next Call of Duty game.”

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer aldrig att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade med *.

*
*

eller

Alla bilder och filmklipp på Spelnyheter.nu tillhör respektive ägare.
En hemsida av Anders Norén.